Google Play Music krijgt 'familie-abonnement' om met 6 mensen te gebruiken 2015-12-10T10:00:30

Video: Bestanden inpakken op Windows met Files2zip

Kano laat je zelf een scherm in elkaar sleutelen

Google Play Music krijgt 'familie-abonnement' om met 6 mensen te gebruiken

Voor € 15,- per maand

Google Play Music krijgt 'familie-abonnement' om met 6 mensen te gebruiken

Google Play Music krijgt een 'familieabonnement', waarmee je voor 15 euro per maand met 6 personen gebruik kan maken voor de dienst. De dienst is aanvankelijk alleen in landen als Frankrijk en Duitsland beschikbaar, maar moet uiteindelijk ook naar Nederland komen.

Het 'familieabonnement' lijkt op wat Apple Music ook aanbiedt. Je kunt dan met 6 verschillende personen luisteren naar muziek via Google Play Music. De app heeft dan één hoofdbeheerder die het abonnement betaalt. Die beheerder is ook de enige die gebruikers kan toevoegen aan de groep, of ze eruit kan verwijderen.

Voorlopig is het gezinsabonnement alleen beschikbaar in Amerika, Engeland, Australië, Frankrijk en Duitsland - al kun je daar ook gebruik van maken via een VPN.

Geen echte familie

De term 'familieabonnement' wordt nogal losjes gebruikt, want Google controleert niet of je echt wel familie van elkaar bent. Je kunt het abonnement ook met 5 vrienden afsluiten.

Met een abonnement op Play Music kun je naar zo'n 35 miljoen nummers luisteren - ongeveer hetzelfde aantal als bij Spotify. De muziek is beschikbaar via de Android- en iOS-apps, en via het internet.

YouTube Red

Het interessantste is echter vooral dat je met het abonnement ook toegang krijgt tot YouTube Red, het premium gedeelte van YouTube waarmee je video's offline kunt bekijken en speciale kanalen kunt zien. Voorlopig is YouTube Red alleen in Amerika te gebruiken, maar binnenkort kunnen ook Nederlanders gebruik maken van de dienst. Zelfs zonder YouTube Red is het familieabonnement op Play Music echter nog goedkoper dan 6 reguliere abonnementen.

Lees hier wat er allemaal nieuw is in YouTube Red.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord