GoPro trekt zich terug uit drone-markt 2018-01-08T16:19:32

Sony onthult middenmoters in XA2-lijn

Opzetstuk laat randen tussen monitoren verdwijnen

GoPro trekt zich terug uit drone-markt

GoPro trekt zich terug uit drone-markt

De actioncammaker GoPro stopt met het maken van drones. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend in een persconferentie. Door het afstoten van de drone-tak van het bedrijf verliezen ruim 250 medewerkers hun baan.

Tijdens het bekendmaken van de voorlopige kwartaalcijfers maakte GoPro bekend te gaan stoppen met de ontwikkeling van drones. Het paradepaardje was de Karma, dat samen met dronefabrikant DJI is ontwikkeld. Zodra het bedrijf zijn complete voorraad heeft verkocht, stapt GoPro uit de drone-markt. Het blijft nog wel ondersteuning bieden voor de Karma-drones. 

Baanverlies

Door het stoppen van de drone-activiteiten verliezen ruim 250 medewerkers hun baan en krimpt het bedrijf verder in tot zo'n 1000 medewerkers. Eind 2016 waren er nog zo'n 1700 mensen aan het werk bij GoPro.

Volgens het persbericht is de dronemarkt erg competitief en zorgt nieuwe regelgeving ervoor dat drones binnen Europa en de Verenigde Staten moelijk verkocht worden. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord