Grote peer2peer-servers platgelegd 2013-10-10T14:33:55

Eerste betaalde podcast

Veel sms-en veroorzaakt rsi-duim

Grote peer2peer-servers platgelegd

Grote peer2peer-servers platgelegd

De Belgische en Zwitserse autoriteiten hebben gisteren actie ondernomen tegen de grootste eDonkey servers ter wereld. De populaire Razorback2 servers werd tijdens een inval in beslag genomen bij een Belgische hostingprovider en de Zwitserse eigenaar werd aangehouden. Dat meldt Stichting Brein. Onderzoek leidde tot een aangifte bij de Zwitserse en Belgische justitie.

De Belgische en Zwitserse autoriteiten hebben gisteren actie ondernomen tegen de grootste eDonkey servers ter wereld. De populaire Razorback2 servers werd tijdens een inval in beslag genomen bij een Belgische hostingprovider en de Zwitserse eigenaar werd aangehouden. Dat meldt Stichting Brein. Onderzoek leidde tot een aangifte bij de Zwitserse en Belgische justitie. De servers waren bij een Belgische serviceprovider in Zaventem ondergebracht door een in Zwitserland woonachtige sitehouder. Ook de Belgische beheerder van de server werd aangehouden. Het Razorback2 netwerk was goed voor een derde van alle eDonkey verkeer wereldwijd, dat wil zeggen meer dan een miljoen gebruikers en 170 miljoen illegale bestanden met muziek, films en software.

Ook in Nederland wordt opgetreden tegen p2p-piraterij. Stichting BREIN voert een structurele aanpak uit tegen illegale p2p-sites en -servers. Sinds oktober 2005 werden 29 van zulke sites afgesloten. Tegen diverse volhardende sitehouders zijn acties in voorbereiding.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord