Het einde lijkt nabij voor Psystar 2013-11-04T17:05:58

Ook Samsung komt met micro-four/thirds-achige camera

Acer Android netbook uitgesteld in Benelux

Het einde lijkt nabij voor Psystar

Het einde lijkt nabij voor Psystar

Na de dramatisch wending in de rechtbank vorige week, waarbij de rechter het Psystar verbood nog langer Mac-klonen te verkopen, is het over en uit voor de klonenbouwer.

Na de dramatisch wending in de rechtbank vorige week, waarbij de rechter het Psystar verbood nog langer Mac-klonen te verkopen, is het over en uit voor de klonenbouwer. Op de website van Psystar wordt alleen de gratis versie van Rebel EFI nog aangeboden.

Apple en Psystar zijn al jarenlang verwikkeld in een juridisch steekspel over de Mac-klonen die Psystar via zijn website verkocht. Het verkopen van x86-computers met Leopard (en later Snow Leopard) was Apple een doorn in het oog. Na een aantal bijna-faillissementen kwam het vorige week dan toch eindelijk tot een uitspraak, waarin Apple op alle fronten zijn gelijk kreeg. Psystar heeft meteen de stekker uit de verkoop getrokken.

De rechtbank heeft geen uitspraak gedaan over Rebel EFI, de softwarematige bootloader waarmee Snow Leopard op een x86-pc geïnstalleerd kan worden. Op dit moment is Rebel EFI nog wel te downloaden, maar staat de betaalde versie als 'out of stock' genoteerd. Wat Psystar hiermee van plan is, is niet duidelijk.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord