Hogeschool Utrecht verbiedt horloges tijdens tentamens 2015-01-13T15:43:52

Chromebook-gebruikers kunnen andere besturingssystemen installeren

Apple neemt maatregelen tegen geld-terug-misbruik

Hogeschool Utrecht verbiedt horloges tijdens tentamens

Dat zijn mogelijk smartwatches

Hogeschool Utrecht verbiedt horloges tijdens tentamens

De Hogeschool Utrecht verbiedt het dragen van horloges tijdens examens. De school is bang dat leerlingen spieken tijdens tentamens, en zegt daarom dat alle horloges af moeten voor het beginnen van een toets.

Dat blijkt uit een mail die studenten van de school hebben ontvangen. Daarin staat te lezen dat het vanaf de aankomende periode niet meer is toegestaan om 'beeld- en geluidsdragers' mee te nemen tijdens een tentamen. Studenten mochten ook al geen mobiele telefoon op tafel hebben, die regel was al langer bekend.

"Hetzelfde geldt voor een Smartwatch, Googleglass (sic) en andere beeld- en geluidsdragers. Als (...) die wel in beeld zijn, wordt dat beschouwd als onregelmatigheid."

Moeilijk onderscheid maken

Het is volgens de opleiding vaak moeilijk te zien wanneer iets een smartwatch is en wanneer niet. Overigens is de Hogeschool Utrecht niet de eerste opleiding waar polsklokjes in de ban worden gedaan, want ook op alle InHolland-opleidingen mogen leerlingen geen horloge meer om tijdens tentamens. Dat gebeurt al sinds november, zegt een woordvoerster.

Klok

Volgens de school maakt het helemaal niet uit dat leerlingen geen horloge meer mogen dragen - er hangt namelijk gewoon een grote klok in de examenzaal.

De Hogeschool Utrecht was vanmiddag nog niet bereikbaar voor commentaar.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord