ING maakt betalen met smartphone voor iedereen beschikbaar 2015-11-30T09:53:27

Google patenteert gehalveerde Glass-bril

Drone van Amazon levert pakketje binnen 30 minuten

ING maakt betalen met smartphone voor iedereen beschikbaar

ING maakt betalen met smartphone voor iedereen beschikbaar

Als je bij de ING zit, kun je voortaan met je smartphone betalen bij pinautomaten. Daarvoor heb je wel een telefoon met NFC nodig.

De ING heeft een speciale app uitgebracht waardoor je kunt betalen met je Android-smartphone. Je koppelt de app aan je rekening, en start die op voor je wil betalen. Als je bij het afrekenen je telefoon tegen een betaalautomaat houdt, betaal je met je smartphone.

Kleine bedragen

Je hebt in dat geval geen pincode nodig, mits je een bedrag tót € 25,- afrekent. Het betalen gaat via een draadloze chip, zoals die tegenwoordig ook in veel bankpassen zitten.

Voor het betalen is het wel nodig dat je een telefoon hebt met NFC (Near Field Communication). NFC-stickers helpen bijvoorbeeld niet.

Proef

De ING draait al een paar maanden een proef om het betalen met de smartphone mogelijk te maken. Dat is aanvankelijk gratis, maar wanneer de proef voorbij is kost het 50 cent per maand.

Downloaden

De Mobiel Betalen-app is hier te downloaden, of via onderstaande QR-code.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord