IQ-test wijst uit: Google Assistent is de slimste 2018-12-31T09:46:44

OneNote Web Clipper

Review: Ring Spotlight Cam

IQ-test wijst uit: Google Assistent is de slimste

IQ-test wijst uit: Google Assistent is de slimste

De Google Assistent, Alexa (Amazon), Siri (Apple) en Cortana (Microsoft) zijn er het afgelopen jaar allemaal slimmer op geworden. Dat blijkt uit een IQ-test voor kunstmatige intelligentie, met de Google Assistent als winnaar.

Spraakassistenten worden telkens beter in het beantwoorden vanwege de onderliggende techniek, machine learning. Onderzoekers van Loup Ventures namen de proef op de som door de vier grootste AI's 800 vragen voor te leggen en vervolgens te meten of de vraag goed verstaan is, en of het antwoord ook daadwerkelijk juist is. 

Cortana achterloper

De Google Assistent snapte 100 procent van de vragen en beantwoordde er 87,9 procent corrent. Siri, Alexa en Cortana scoorden hier ook goed, allen boven de 99 procent. Het verschil zit 'm dan ook vooral in de juiste antwoorden.

Siri gaf de juiste informatie in 74,6 procent van de gevallen en Alexa scoore 72,5 procent van de vragen goed. Cortana heeft nog het meeste te leren, met 'slechts' een score van 63,4 procent.

Telkens slimmer

Voor allen geldt dat ze er de afgelopen twaalf maanden op vooruit zijn gegaan. De Google Assistent en Cortana hadden beide 7 procent meer vragen goed, Alexa 9 procent. Uitschieter is Siri, de spraakassistent van Apple. Deze is in de tussentijd maar liefst 22 procent slimmer geworden.

Opmerkelijk is dat Google beter antwoord geeft op vragen over producten dan Alexa. Dit omdat Alexa verbonden is aan Amazon en eerder geneigd is je een product te laten kopen dan puur info te geven.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord