James Bond-script lekt na Sony-hack 2014-12-15T09:58:21

Isohunt zet nieuwe versie Pirate Bay online

Review: Phorce Freedom

James Bond-script lekt na Sony-hack

Plot Spectre ligt op straat

James Bond-script lekt na Sony-hack

Dankzij de grote cyberaanval op Sony Pictures Entertainment ligt een vroege versie van het script van de nieuwe James Bond-film op straat. Daardoor is het hele plot bekend, inclusief het einde.

Sinds kort is bekend dat de nieuwe James Bond-film 'Spectre' gaat heten. Het vervolg op Skyfall draait pas vanaf oktober volgend jaar in de bioscoop. Toch kunnen geïnteresseerden nu al weten hoe de hele film gaat, zo meldt Gawker. De site publiceert delen van het script, afkomstig uit de grootschalige hack op de productiemaatschappij van James Bond. 

Gestolen informatie

Uit gelekte e-mails blijkt verder dat het budget op meer dan 300 miljoen dollar wordt geschat en daarnaast wordt duidelijk hoe producenten proberen die kosten terug te dringen. Sony Pictures werd zo'n drie weken geleden gehackt door de groepering Guardians of Peace, die tientallen gigabyte aan interne data (e-mails, budgetten) online zette.

Naast dat Sony Pictures de jacht heeft geopend op de daders, onderneemt het nu ook stappen tegen de media. Volgens de productiemaatschappij handelen websites die gelekte e-mails publiceren in gestolen informatie. Sony dreigt nu de schade die daaruit ontstaat te verhalen bij de sites in kwestie, waaronder The New York Times. Die kregen daarover een boze brief.

Nog geen eind in zicht

Ondanks dat de cyberaanval weken geleden plaatsvond, ljikt er nog geen einde te komen aan het lekken van de buitgemaakte data. Guardians of Peace zegt voor de kerst opnieuw gestolen informatie online te zetten. Voor de zevende keer op rij.

Daarbij kunnen werknemers van Sony Pictures contact opnemen met de groep, zodra ze willen dat hun persoonlijke gegevens niet mee worden gepubliceerd. Of de hackers zich daar aan houden, is echter nog maar de vraag. Eerder werd al duidelijk wie er zoal is ontslagen bij het bedrijf en waarom, en wat de salarissen zoal inhouden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord