Kaas bovenop in vernieuwde cheeseburger-emoji 2017-11-29T11:46:31

Gps-horloges voor kinderen blijken opnieuw onveilig

Microsoft werkt aan backup-app voor foto's

Kaas bovenop in vernieuwde cheeseburger-emoji

Kaas bovenop in vernieuwde cheeseburger-emoji Bron: Emojipedia

Google heeft gehoor gegeven aan Android-gebruikers die het oneens waren met de volgorde van de ingrediënten op de cheeseburger-emoji. Die emoji is nu dan ook vernieuwd.

Tot voor kort was de cheeseburger van Google belegd met kaas, een hamburger, een tomaat en sla. Maar vorige maand wees een Twitter-gebruiker het bedrijf er op dat die volgorde niet juist is. De kaas moet immers op de hamburger, zodat deze lekker over de burger kan smelten in plaats van over het broodje.

De soortgelijke emoji van Apple klopte wat dat betreft wel. Google-topman Sundar Pichai liet destijds weten gelijk met een oplossing aan de slag te gaan. En nu is het zo ver: een nieuwe cheeseburger-emoji staat klaar, met kaas boven.

Even wachten nog

Het duurt nog wel een poosje voor je de nieuwe burger zelf kunt gebruiken. Deze zit namelijk in de Android 8.1, de allernieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. 0,3 procent van alle Android-smartphones draait nog maar op Android 8.0. 

Google maakte van de gelegenheid gebruik om ook de bier-emoji te vernieuwen. In de eerdere versie zweeft het schuim boven het bier, terwijl het er natuurlijk bovenop hoort te drijven.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord