Kerst: LED bespaart echt 2013-11-04T17:06:23

Verse download: gratis foto's bewerken

Geruchten Google Phone zwellen aan

Kerst: LED bespaart echt

Kerst: LED bespaart echt

Energie besparen? Versier dan de kerstboom met LED lampjes. Milieucentraal zegt dat je dan tientallen euro's goedkoper uit kunt zijn. Stel dat een huishouden de kerstboom in huis versiert met een snoer van twintig gloeilampjes (veertig watt) en één kerstster ophangt met een gloeilamp (25 watt).

Energie besparen? Versier dan de kerstboom met LED lampjes. Milieucentraal zegt dat je dan tientallen euro's goedkoper uit kunt zijn.

Stel dat een huishouden de kerstboom in huis versiert met een snoer van twintig gloeilampjes (veertig watt) en één kerstster ophangt met een gloeilamp (25 watt). Buiten versiert dit gezin de gevel met een tien meter lange lichtslang (160 watt) en een boom met honderd buitenlampjes (dertig watt). Deze verlichting hangt er van 1 december tot 6 januari, 37 dagen. Bij dit scenario betaalt het huishouden 54 euro aan elektriciteit (226 kWh) voor de kerstverlichting, als deze 37 dagen brandt, dag en nacht.

Als dit huishouden alle lichtsnoeren en de lichtslang vervangt door LED-varianten, en de gloeilamp in de kerstster door een spaarlamp, dan gaat de elektriciteitsrekening bijna 45 euro omlaag naar tien euro. Het energieverbruik is dan namelijk 44 kWh (vijftig watt gedurende 888 uren).


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord