Google komt met kindvriendelijke websites 2014-12-04T11:57:24

Android Lollipop beschikbaar voor Samsung Galaxy S5

Simyo past sim-only-abonnementen aan

Google komt met kindvriendelijke websites

Google komt met kindvriendelijke websites

Google gaat speciale kinderversies uitbrengen van een flink aantal diensten. Hoogstwaarschijnlijk gaat het in ieder geval om Youtube, Chrome en de zoekmachine. Projectleider van dit initiatief, Pavni Diwanji, gaf de komende verandering aan in een gesprek met USA Today.

Tijdens het gesprek kwam naar voren dat veel Google-medewerkers kinderen krijgen en dat dit een grote drijfveer is voor Google om zijn diensten te versimpelen voor kinderen zodat ook zij op een goede manier gebruik kunnen maken van het internet.
 

Thomas de stoomlocomotief

Een voorbeeld op welk gebied Google haar diensten moet aanpassen is een eigen situatie die Diwanji meemaakte met haar dochter. Haar dochter is een groot fan van Thomas de stoomlocomotief en zocht in de zoekmachine van Google naar ‘trein’. Wat ze kreeg was een overzicht van de vertrektijden van treinen in plaats van Thomas de stoomlocomotief. De informatie was dus irrelevant voor de doelgroep. Volgens Diwanji is Google toe aan een kindvriendelijke versie die zich vooral richt op het lerende aspect en niet zozeer op de praktische informatie.
 

Eigen toezicht

Een ander belangrijk aspect van het initiatief is de mogelijkheid om toezicht te houden. Volgens Diwanji hebben kinderen tegenwoordig meer toegang tot het internet dan ooit. Zowel thuis als op school. “We willen supervisie mogelijk maken, zonder dat er te strikt wordt optreden” geeft Diwanji aan.
Als ouder van twee dochters wil zij vertrouwen uitspreken naar haar kinderen en ze gelooft dat een kindvriendelijke dienst van Google zowel vertrouwen voor de ouders met zich meebrengt, maar ook de kinderen een gevoel van eigen verantwoordelijkheid geeft.
 

Controverse

Ondanks de positieve noot is er ook controverse rondom het initiatief. Technologische bedrijven zijn altijd opzoek naar nieuwe markten om hun winstaandeel te vergroten en de advertentiemarkt voor kinderen onder de 13 jaar is tot nu toe nog verboden gebied. Over het opslaan van de gegevens van deze doelgroep voor advertentiedoeleinden heeft Google nog geen uitspraak gedaan.
 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord