Mannen online eerder gefopt dan vrouwen 2013-11-04T16:20:18

Call of Duty: Modern Warfare 3 breekt alle records

Veel meer fraude met internetbankieren

Mannen online eerder gefopt dan vrouwen

Mannen online eerder gefopt dan vrouwen

Mannen laten zich op Facebook en andere sociale netwerksites eerder in de luren leggen dan vrouwen.

Mannen laten zich op Facebook en andere sociale netwerksites eerder in de luren leggen dan vrouwen. Waar ruim 64 procent van de vrouwen vriendschapsverzoeken van vreemden altijd afwijst, is dat bij mannen maar iets meer dan de helft. Met name als het verzoek vergezeld gaat van een foto van een aantrekkelijke jongedame, is menige man geneigd ja te zeggen.
De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek dat antivirusmaker BitDefender hield onder 1650 mannen en vrouwen in de VS en het Verenigd Koninkrijk. BitDefender concludeerde dat mannen niet alleen makkelijker zijn in het accepteren van vriendschapsverzoeken, maar dat ze ook eerder geneigd zijn hun woonplaats te vermelden, privacy-instellingen te negeren en iedereen toe te staan hun volledige account te bekijken.  Opvallend is overigens dat de Britse mannen in het onderzoek aangaven voorzichtiger te zijn dan hun Amerikaanse tegenvoeters.
Volgens George Petre, teamleider Threat Intelligence bij BitDefender, stroken de uitkomsten van het onderzoek met het gedrag dat mannen en vrouwen offline vertonen: "Vrouwen is geleerd voorzichtig te zijn met mannen en dat vertaalt zich naar hun gedrag online. Mannen zijn vaak geneigd meer risico te nemen en ook dat zie je online."


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord