‘Marktplaats voor criminelen’ Silk Road opgerold 2013-11-04T15:28:14

Smule start sociaal netwerk voor fans van karaoke

Workshop: Downloaden met NNTPGrab

‘Marktplaats voor criminelen’ Silk Road opgerold

‘Marktplaats voor criminelen’ Silk Road opgerold

De Amerikaanse onderzoeksdienst FBI heeft de beruchte online marktplaats Silk Road opgerold. Via de website van deze illegale zwarte markt werden onder andere anoniem drugs verhandeld en criminele diensten aangeboden. Silk Road stond daarom ook bekend als de Marktplaats voor de criminele wereld.

Silk Road werd gezien als één van de meest beruchte sites op het ‘shadow net’, het internet van de onderwereld. De website kon alleen bezocht worden via het Tor-netwerk, waarmee internetters anoniem kunnen surfen. Bovendien hadden gebruikers een specifiek adres nodig om op Silk Road terecht te komen.

Gevonden door Gmail-adres

In 2011 startte de FBI een omvangrijke operatie om de website offline te halen en de oprichter, alleen bekend onder zijn online schuilnaam The Dread Pirate Roberts, te vinden en arresteren. Op woensdag is dit gelukt; toen werd de 29-jarige William Ulbricht in een bibliotheek in San Francisco gearresteerd. De FBI kon hem vinden omdat Ulbricht in de begintijd van Silk Road een Gmail-adres gebruikte om zijn onderneming te promoten.

Drugs, wapens en huurmoordenaars

Waar op Marktplaats meubels, auto’s en concertkaarten verhandeld worden, stond Silk Road bekend om zijn grote aanbod aan drugs en wapens, maar ook huurmoordenaars en gestolen creditcardnummers. Wie iets wilde aanschaffen via Silk Road, moest afrekenen met de anonieme, digitale valuta bitcoin. Nadat het nieuws over het oprollen van Silk Road naar buiten kwam, is de waarde van de bitcoin met maar liefst twintig procent gedaald. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord