Microsoft Edge krijgt eigen vpn-tool 2022-05-02T09:12:01

MuseTree: Computergegenereerde muziek

Intel-ceo: ‘Chiptekort houdt aan tot in 2024’

Microsoft Edge krijgt eigen vpn-tool

Microsoft Edge krijgt eigen vpn-tool Bron: Microsoft

Microsoft voegt een vpn-tool toe aan de Microsoft Edge-browser. Vpn staat voor virtual private network en laat gebruikers op een veilige manier internetten.

Een vpn vergroot de online beveiliging en is goed voor de privacy van gebruikers, aangezien het internet verkeer omgeleid wordt. Microsoft test de nieuwe functie, genaamd Edge Secure Network, nu achter de schermen. Binnenkort moet die voor iedereen beschikbaar zijn.

Wanneer je de optie activeert, dan versleutelt de Microsoft Edge-browser het internetverkeer automatisch. Daardoor kunnen internetserviceproviders je internetverkeer niet monitoren.

Microsoft Edge met vpn-dienst

Gebruikers kunnen tevens hun locatie verhullen en gebruikmaken van een virtueel ip-adres. Daar kun je bijvoorbeeld ook toegang krijgen tot het buitenlandse aanbod van videostreamingdiensten, zoals Netflix. Bepaalde diensten bieden andere content aan in andere landen. Dit heeft veelal te maken met rechten; maar met een vpn kun je dus alsnog die content bekijken.

Edge Secure Network klinkt dus als een mooie functie, maar er staat wel duidelijke kanttekeningen bij. De gratis dienst beperkt gebruikers tot 1 GB aan data per maand. En wanneer iemand met zijn of haar Microsoft-account ingelogd is bij de browser, dan kan Microsoft wel hun internetverkeer zien.

Daarnaast is het zo dat Cloudfare, waar de vpn-dienst mee werkt, eveneens data verzamelt. Maar die data verwijdert het bedrijf na 25 uur.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord