Nederland in top 5 slachtoffers 'politievirus' 2013-11-04T15:49:22

AMD AppZone: Android apps voor pc

Call of Duty: Black Ops II breekt verkooprecords

Nederland in top 5 slachtoffers 'politievirus'

Nederland in top 5 slachtoffers 'politievirus'

Microsoft heeft cijfers bekend gemaakt over het aantal geïnfecteerde pc’s met gijzelvirussen (ransomware). In Nederland is het Ukash 'politievirus' een bekende. 65.000 Nederlandse pc’s zijn in gijzeling genomen waarmee Nederland in de top 5 van besmette landen staat.

Een gijzelvirus infecteert de pc via een besmette pagina die de computergebruiker bezoekt en blokkeert de pc totdat de eigenaar een bepaald bedrag heeft overgemaakt. In Nederland gebeurde dat onder het mom van een boete van politie of buma/stemra en stond het virus daardoor bekend als ‘politievirus’.

Strijd tegen gijzelvirussen

Computer Idee schreef er al eerder een workshop over en ook beveiligingsbedrijven komen met oplossingen die specifiek gericht zijn op het verwijderen van het virus. Microsoft zelf heeft in november een update uitgebracht voor de Malicious Software Removal Tool (MSRT) waarmee deze familie van malware (win32/weelsof) tegengegaan wordt. Het virus heeft al veel slachtoffers geëist in Europa en heeft het nu vooral gemunt op de VS.

Gijzelingen wereldwijd

Hieronder zie je een overzicht van de besmettingen in elk land. Nederland neemt met 8% (ruim 65000 infecties) zelfs de vijfde plek in .

Gijzelvirus wereldwijd

[Via: Microsoft Technet]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord