Nederlanders geloven niet in toekomst bitcoin 2013-12-16T16:06:29

Spieken op toilet wordt onmogelijk door smartphoneverklikker

Spotify stopt met 5 euro-abonnement

Nederlanders geloven niet in toekomst bitcoin

Nederlanders geloven niet in toekomst bitcoin

“Bitcoins? Wat zijn dat?” Dit denkt ruim een kwart van de Nederlanders. Nog eens 25 procent ziet wellicht een toekomst voor de digitale munteenheid en 2,5 procent gelooft écht in de bitcoin. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Multiscope onder duizend Nederlanders.

Vooral de afgelopen maanden is de digitale valuta bitcoin veel in het nieuws. Toch heeft een kwart van de Nederlanders nog nooit van bitcoins gehoord. Slechts één op de drie Nederlanders weet te benoemen wat een bitcoin is en nog eens 41 procent heeft er wel een van gehoord, maar kan niet vertellen wat de bitcoin precies inhoudt. Natuurlijk zijn er ook Nederlanders die bitcoins bezitten, maar dit aantal is slechts 0,8 procent.

Een kwart van alle ondervraagden gelooft absoluut niet in de toekomst van de bitcoin. Op Multiscopes stelling ‘de bitcoin wordt ooit een algemeen betaalmiddel’ reageert 25 procent met ‘zeker niet’. Een derde vult ‘waarschijnlijk niet’ in en onder de streep ziet 25 procent een toekomst voor de digitale munt. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord