Nederlanders zijn actiefste internetters van heel Europa 2013-12-18T15:58:33

Bedrijfsleven omarmt massaal Apples iPad

Microsoft trekt laatste update Surface Pro 2 in

Nederlanders zijn actiefste internetters van heel Europa

Nederlanders zijn actiefste internetters van heel Europa

Maar liefst 83 procent van de Nederlanders gebruikt zo goed als elke dag het internet. Hiermee zijn we de actiefste internetters van Europa, blijkt uit onderzoek van statistiekbureau Eurostat.

Het percentage internetters in Nederland is het hoogst van alle Europese landen. Nederlanders zijn niet alleen het actiefst op het wereldwijde web, maar hebben ook het meeste toegang tot internet. 9 procent van alle Nederlanders laat aan Eurostat weten elke week (maar niet dagelijks) te internetten.

Interwat?

Slechts vijf procent van de Nederlanders heeft nog nooit internet gebruikt. Dit percentage is in heel Europa nog hoger, namelijk 21 procent. In landen als Roemeniƫ (42 procent), Bulgarije (41 procent) en Portugal (33 procent) is het percentage mensen dat nog nooit op het internet heeft gesurft nog hoger dan in Nederland.

Volgens Eurostat heeft 95 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot het internet en dit is het hoogste percentage van de hele Europese Unie. Gemiddeld gezien beschikt bijna tachtig procent van de Europese huishoudens over een internetverbinding. In 2007 gold dit nog voor iets meer dan de helft van alle huishoudens in de EU.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord