'Netflix-films offline kijken? Vergeet het maar' 2014-12-17T16:14:35

Na de selfie en de stemfie: de stripfie!

Sitebuilder (1/3)

'Netflix-films offline kijken? Vergeet het maar'

Internetverbinding blijft een vereiste

'Netflix-films offline kijken? Vergeet het maar'

Netflix is niet van plan ooit films en televisieseries offline beschikbaar te stellen. Media thuis alvast laden om het onderweg zonder internetverbinding te bekijken zit er dus niet in.

Netflix-leidinggevende Cliff Edwards verklaart dat desgevraagd tegenover Techradar. "Het gaat gewoon niet gebeuren," aldus Edwards.

HD-video streamen is natuurlijk leuk en aardig, maar je hebt er wel een stabiele internetverbinding voor nodig. Films vooraf laden zou dat probleem verhelpen. Indiase smartphone-bezitters kunnen dat bijvoorbeeld al met de YouTube-app voor Android. De rest van de wereld wacht nog schoorvoetend op die functie.

Tijdelijke oplossing

Volgens Edwards zouden downloads voor offline gebruik echter slechts een tijdelijke oplossing zijn voor een veel groter euvel: wifi voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken, op zoveel mogelijk plaatsen ter wereld.

Edwards verwacht dat stabiel mobiel internet over vijf jaar overal dusdanig gemeengoed is geworden, dat niemand meer zit te wachten op offline films.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord