Netflix komt met 'universele app' voor Windows 10 2015-12-17T09:57:04

Review: Logitech Harmony Elite

Amazon komt met witte Kindle

Netflix komt met 'universele app' voor Windows 10

Inclusief Cortana-integratie

Netflix komt met 'universele app' voor Windows 10

Netflix komt nog deze week met een universele app voor Windows 10. Dat betekent dat de applicatie geschikt is voor de desktop, maar later ook kan worden gemaakt op de mobiele variant van het OS. De app heeft onder andere ondersteuning voor Cortana.

De Netflix-app is één van de eerste grote apps die echt 'universeel' is, maar de mobiele app komt pas 'later'. Wanneer dat gebeurt is echter nog niet bekend.

Universeel besturingssysteem

Windows 10 is een 'universeel besturingssysteem'. Dat betekent dat apps moeten werken op zowel de desktop als op mobiele telefoons en tablets, en zelfs op de Xbox. Op die manier hoeven ontwikkelaars slechts één app te bouwen en te onderhouden, wat uiteindelijk moet zorgen voor meer apps voor met name de mobiele Windows 10.

'Later'

Er zijn op dit moment nog weinig van die 'universele apps', maar Netflix is er één van. Toch wordt de mobiele app pas later uitgebracht in de Store, al zegt Netflix niet waarom. Het bedrijf laat alleen weten dat dat 'in de nabije toekomst' gebeurt.

Cortana-integratie

De app lijkt op het eerste gezicht redelijk veel op de bestaande app die nu al in de Store te downloaden is, al blijft deze applicatie werken als je 'em even minimaliseert. Nieuw is vooral dat je Cortana kunt gebruiken om films en series te starten - mits je Cortana hebt geactiveerd. De slimme assistent is nog niet in het Nederlands te gebruiken, al kun je de spraakassistent wel activeren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord