Nieuwe Google app zou automatisch in kunnen loggen bij WiFi hotspots 2014-02-21T10:12:12

'Google wilde meer betalen dan Facebook voor WhatsApp'

Duitse privacywaakhond adviseert WhatsApp-gebruikers over te stappen

Nieuwe Google app zou automatisch in kunnen loggen bij WiFi hotspots

Nieuwe Google app zou automatisch in kunnen loggen bij WiFi hotspots

Google werkt momenteel aan een nieuwe WiFi app die de ellende met inloggen op WiFi-hotspots overbodig maakt. Volgens anonieme bronnen bij Engadget heeft de zoekgigant een Android en iOS versie van de app gemaakt, die je automatisch laten inloggen en verbinden met de gratis hotspots bij Starbucks. Op dit moment test Google de Android app op Mountain View HQ.

Geen garantie

Op het moment is het echt nog een test, zonder garantie dat Google er daadwerkelijk iets mee gaat doen. Maar er doen ook geruchten de ronde dat Google intern overleg heeft gehad over het aanleggen van snellere WiFi connecties in alla 7.000 Starbucks winkels in de VS. Wel heel makkelijk, om zo ’s ochtends gebruik te maken van gratis WiFi zonder dat je daar ook maar een vinger voor hoeft op te tillen.

Overal internet

Best kans dus dat we over een tijdje geen moeite meer hoeven te doen met ludieke WiFi wachtwoorden, maar dat je gewoon in een keer wordt ingelogd als je je in de buurt van een hotspot bevindt. Google is ook als een malle bezig om het internet-netwerk te versnellen en uit te breiden, iets wat de WiFi-footprint van de zoekgigant aanzienlijk zal vergroten. 

Bron: Engadget


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord