Nieuwe Windows 10-preview synchroniseert notificaties met smartphone 2015-03-04T14:36:59

Een nieuwsbrief maken met Mailchimp (3): Previews en testen

Europa wil roamingkosten buitenland toch niet afschaffen

Nieuwe Windows 10-preview synchroniseert notificaties met smartphone

En heeft de Spartan-browser

Nieuwe Windows 10-preview synchroniseert notificaties met smartphone

De volgende preview-versie van Windows 10 krijgt gesynchroniseerde notificaties. De nieuwe versie van de Technical Preview van het besturingssysteem komt naar verwachting eind april, zegt een Microsoft-medewerker tegen Computer Idee. Ook komt de langverwachte Spartan-browser eindelijk voor in het nieuwe besturingssysteem.

Eén van de belangrijkste toevoegingen aan Windows 10 is het nieuwe notificatiescherm. Daarin komen alle nieuwe meldingen terecht die op je systeem binnenkomen, zoals een nieuwe email via Outlook, of een nieuw Facebook-bericht via de Facebook-app.
 

Synchronisatie

Je kunt echter ook de notificaties van je telefoon synchroniseren met het zogeheten 'Action Center', liet Microsoft tijdens de presentatie in oktober weten. In de laatste Technical Preview (build 9926) zat die optie echter nog niet. Ook toen een experimentele versie van Windows 10 voor smartphones werd uitgebracht zat die synchronisatie nog niet ingebakken.
 

Reageren via Action Center

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona liet Microsoft echter een voorproefje zien van die functie. Daarbij is te zien hoe een app, "Social app" in de demo, in het Action Center verschijnt. Het wordt vervolgens ook mogelijk om te reageren vanuit het Action Center. Die functie moeten ontwikkelaars nog wel gaan ondersteunen. Een app als WhatsApp zou dan in theorie ook kunnen werken via het Action Center.


 

Spartan

In de komende Technical Preview van Windows 10 komt eindelijk ook de Spartan-browser voor. Die browser werd ook al aangekondigd, maar was nog niet af toen de eerste Technical Preview uitkwam. De nieuwe browser moet een vervanger worden van Internet Explorer, en veel meer nieuwe functies hebben. Zo kun je direct in de browser editen, en werkt Spartan met een andere opbouw voor webpagina's.

De nieuwe versie van Windows 10 moet eind april uit worden gebracht voor Windows Insiders.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord