Overheid: Pas op voor deze 24 gevaarlijke usb-opladers 2016-07-13T09:38:16

Review: HTC Vive

WhatsApp vanaf 31 december niet meer op verouderde mobieltjes

Overheid: Pas op voor deze 24 gevaarlijke usb-opladers

Overheid: Pas op voor deze 24 gevaarlijke usb-opladers

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft een lijst gepubliceerd met daarop 24 usb-opladers die niet veilig worden geacht. De verkoop ervan wordt dan ook verboden.

In totaal onderzocht de NWA 41 usb-opladers van verschillende merken. Sommige daarvan vertoonden gebreken, waardoor ze een elektrische schok kunnen geven of brandgevaarlijk zijn. Bij een deel van de laders ontbreekt daarnaast een gebruiksaanwijzing, waardoor 'de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.'

Ernstig veiligheidsrisico

Op de site van de NWA is te zien of je zelf gevaarlijke opladers in huis hebt. Dat kan aan de hand van merknamen, typenummers en foto's. De laders zijn onderverdeeld in de categorie├źn. Met name bij een 'ernstig veiligheidsrisico' wordt aangeraden de lader niet langer te gebruiken.┬á

Nederlandse laders

De NWA onderzocht adapters die verkocht worden in Nederlandse (web)winkels. Heb je dus een lader uit het buitenland, dan is die mogelijk niet meegenomen in het onderzoek.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord