Overheid test opnieuw NL-Alert 2014-12-01T11:10:21

Gamen in de huiskamer met short throw-beamer Benq TH682ST

Gegevenslek affaire-website Second Love door programmeerfout

Overheid test opnieuw NL-Alert

Om 12.00 krijg je een controlebericht

Overheid test opnieuw NL-Alert

De overheid stuurt vandaag om 12.00 een controlebericht uit voor NL-Alert. Via dat sms-bericht kunnen telefoonbezitters kijken of hun toestel geschikt is voor het rampennotificatiesysteem van de overheid.

NL-Alert is een systeem waarbij de overheid burgers kan waarschuwen voor grote rampen, zoals branden, overstromingen of ernstig noodweer. Het systeem bestaat sinds 2012 en is sindsdien al ruim 30 keer ingezet.

Toestelhulp

Volgens de overheid zijn de meeste toestellen al geschikt om automatisch een tekstbericht te ontvangen. Om daar zeker van te zijn, kun je kijken op de NL-Alert Instelhulp.

Niet via 4G

Toch is het nog steeds niet mogelijk om de NL-Alert te ontvangen via het 4G-netwerk, een hopeloos ouderwets probleem dat de overheid inmiddels wel erkent. 'In de loop van 2015' moet het systeem ook werken via 4G. Het bericht werkt niet als gewoon sms-bericht, maar via cell broadcast. Zo kunnen burgers de Alert ook ontvangen wanneer het netwerk overbelast is.

Wil jij jouw telefoon instellen om een NL-Alert te ontvangen? Dan kun je kijken op NLalert.nl.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord