Ruzie tussen Motorola en Apple om patenten gaat verder 2013-11-04T16:41:15

Pas op met Goo.gl linkjes op Twitter!

Computer Idee's Wilde Weggeef Week (2)

Ruzie tussen Motorola en Apple om patenten gaat verder

Ruzie tussen Motorola en Apple om patenten gaat verder

Er is al maanden een ruzie tussen Apple en Motorola aan de gang. Ze beschuldigen elkaar van patentschending.

Er is al maanden een ruzie tussen Apple en Motorola aan de gang. Ze beschuldigen elkaar van patentschending. Nu lijkt het erop dat Apple Motorola daadwerkelijk voor de rechter gaat dagen voor 24 patentschendingen.

Amerikaanse media melden dit, op basis van een analyse van stukken van de rechtbank. In 21 van de 24 gevallen gaat het om technieken die gebruikt worden in het besturingssysteem Android, wat draait op diverse telefoons van Motorola, waaronder de Milestone, maar het gaat ook om set-top boxen en DVR's van Motorola.

Motorola vs. Apple

Motorola beschuldigde AppleĀ eerder ook van patentschending, opĀ 18 patenten om precies te zijn. Het gaat vooral om onderdelen van iPhones, iPads en iPods. Motorola stelt bepaalde technieken zelf ontwikkeld te hebben, terwijl Apple zeker weet dat die technieken van Steve Jobs afkomstig zijn.

Volgens een grote techniekwebsite, Ars Technica, heeft Apple al een aantal vooraanstaande advocaten ingeschakeld. De website waarschuwt voor een slepende rechtszaak.

Zo begon het

De ruzie begon begin oktober toen Motorola bij de ITC (Amerikaanse International Trade Commission) aanklopte en pleitte voor een importverbod voor een aantal producten van Apple, in verband met patentschending. Apple reageerde eind oktober op de beschuldigingen door Motorola te beschuldigen van patentbreuken in de besturing van telefoons van Motorola.[

[Bron: Nu.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord