Scherm Galaxy S8 wordt krom en randloos 2016-12-08T14:03:36

Review: Ewent Stereo Speakers 2.0 EW3504

Review: Speedlink Manejo-muis

Scherm Galaxy S8 wordt krom en randloos

Scherm Galaxy S8 wordt krom en randloos

Het scherm van de toekomstige Samsung Galaxy S8 krijgt geen randen, en wel een ronding over het glas. Dat zeggen bronnen tegen Bloomberg. De S8 komt aan het begin van volgend jaar uit.

Bloomberg spreekt over een 'all-screen design', waaruit opgemaakt kan worden dat het scherm geen randen heeft. Dat is niet ondenkbaar, want de zijkant van de edge-versies van de Galaxy S6 en S7 verdwijnen al in de zijkant van het toestel, zonder rand dus. 


Virtuele homeknop


Onderdeel van het scherm, dat dus ook aan de onderkant volledig door zal lopen, is een virtuele thuisknop. Daarmee zou Samsung afstappen van de hardwareknoppen die het nu nog in zijn smartphones bouwt. Of de virtuele homeknop altijd zichtbaar is of via een swipe-beweging opgeroepen kan worden, is nog onduidelijk.

Door de bolling van het scherm - het hele scherm, niet alleen bij de randen - ligt het in de lijn der verwachting dat het glas bij de randen afloopt. Een beetje zoals dat nu bij de S7 edge het geval is dus, maar dan aan de zijkanten, de bovenkant en de onderkant. Details zijn echter nog niet prijsgegeven: Bloomberg baseert zich op bronnen die anoniem willen blijven omdat officiële gegevens nog niet bekend zijn gemaakt.


Galaxy Note 7


Dat de Galaxy S8 een regelrechte hit moet worden, mag duidelijk zijn. Samsung schoot zichzelf in de voeten met het vorige vlaggenschip, de Galaxy Note 7. Die werd al snel na de release teruggeroepen door problemen met de accu, waardoor het toestel in brand kon vliegen of in sommige gevallen zelfs explodeerde. Ook toestellen met een vervangende accu bleken brandgevaarlijk, waarop Samsung besloot de Note 7 uit productie te halen.

En intussen heeft de concurrentie niet stilgezeten. Apple heeft met de iPhone 7 een dure, maar prachtige smartphone afgeleverd, en Google's Pixel-telefoons zijn onderweg. Samsung heeft natuurlijk nog de Galaxy S7, maar die is inmiddels al een maand of 10 oud. Reden te meer om met de S8 een grote stap voorwaarts te zetten, dus.


Maart of april


Samsung wijkt met zijn smartphonecyclus af van de andere grote merken, door niet rond september, maar aan het begin van de lente nieuwe Galaxy's te presenteren. Dat lijkt nu ook te gaan gebeuren: Samsung mikt op een release in maart, met uitloop naar april. Verdere details van de S8 zijn nog niet bekend, maar de geruchten spreken van het verdwijnen van de koptelefooningang (net als die high-end smartphone van dat andere merk dus) en krachtige speakers, die gemaakt kunnen worden met de technologie van het recent overgenomen Harman.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord