Smule start sociaal netwerk voor fans van karaoke 2013-11-04T15:28:15

Nederlandse providers doen ook aan NL-Alert op nieuwe iPhones

‘Marktplaats voor criminelen’ Silk Road opgerold

Smule start sociaal netwerk voor fans van karaoke

Smule start sociaal netwerk voor fans van karaoke

App-maker Smule , onder meer bedenker van de populaire muziekapplicaties Sing! Karaoke en I Am T-Pain, heeft een eigen sociaal netwerk opgericht. Op Smule Nation kunnen gebruikers van de muziek-apps hun liedjes met elkaar delen en hun favoriete artiesten volgen.

De applicaties van Smule hebben altijd gedraaid om het delen van zelfgemaakte muziek. Omdat een eigen platform van Smule ontbrak, gebeurde dit voornamelijk via websites als YouTube. Met de komst van Smule Nation, het nieuwe sociale netwerk van de app-maker, kunnen gebruikers van de muziekapps hun nummer met andere liefhebbers delen.

Profielen en volgen

Net als bij het sociale netwerk Facebook is het ook op Smule Nation mogelijk om een eigen profielpagina aan te maken. Ook is op de website een sectie te vinden met de populairste muziek en kunnen gebruikers hun favoriete muzikanten volgen. Als artiesten een nieuw nummer uploaden, wordt deze niet alleen op Smule Nation getoond, maar ook in de verschillende apps van Smule.

125 miljoen gebruikers

In een persbericht laat het bedrijf weten dat er veel vraag was naar een online platform voor de gebruikers van Smule’s apps. Er worden per uur meer dan 20.000 liedjes gezongen door gebruikers van de applicatie Sing! Karaoke en muzikanten spelen daarnaast meer dan 50.000 liedjes met Magic Piano. In totaal maken 125 miljoen mensen gebruik van de applicaties van Smule en zijn er meer dan een miljard liedjes gemaakt.

Smule laat weten dat het gebruik van het nieuwe sociale netwerk gratis is en dar er ook geen plannen zijn om gebruikers hier in de toekomst voor te laten betalen. Smule Nation moet gebruikers op een toegankelijke manier samenbrengen en hun creativiteit gemakkelijk laten delen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord