Straks ook Windows 10-desktop-apps op mobiele versies 2016-12-08T09:48:59

Review Archos 55 Diamond Selfie: veel smartphone voor 199 euro

Review: Ewent Stereo Speakers 2.0 EW3504

Straks ook Windows 10-desktop-apps op mobiele versies

Straks ook Windows 10-desktop-apps op mobiele versies

Microsoft is een samenwerking aangegaan met chipfabrikant Qualcomm om ervoor te zorgen dat het straks ook mogelijk wordt om desktop-applicaties op de mobiele versie van Windows 10 te draaien.

Microsoft heeft nu al zogeheten universal apps beschikbaar, die zowel op een Windows 10-smartphone als een desktopcomputer kunnen draaien. Deze programma's zijn echter eenvoudig van opzet en gebruiken weinig bronnen en processorkracht.

Een echte desktop-applicatie draaien op een smartphone is echter vrij lastig, omdat dergelijke software vaak meer eist van de processor en het geheugen.

Speciale chip

Microsoft is om die reden een samenwerking aangegaan met chipfabrikant Qualcomm, waarbij er een speciale chip wordt ontwikkeld die dergelijke programma's kan draaien. Een speciaal stukje hardware in die chip zorgt er dan voor dat desktop-apps gevirtualiserd kunnen draaien.

Vanaf 2017 komt deze nieuwe Snapdragon-chip beschikbaar, en zullen er ook nieuwe mobiele Windows 10-apparaten verschijnen die van deze chip zijn voorzien en dus ook desktop-apps kunnen draaien.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord