Tablet-verkoop staat bijna stil 2014-11-26T15:48:48

Horlogefabrikanten woest op smartwatch-ontwikkelaars

Microsoft zwaait Nokia uit met Lumia 535

Tablet-verkoop staat bijna stil

Iedereen heeft er namelijk al één

Tablet-verkoop staat bijna stil

Er worden nog maar amper nieuwe tablets verkocht. Volgens onderzoeksbureau IDC groeit de tabletmarkt dit jaar met nog slechts 7,2% - dat is een heel stuk minder dan de 52% groei die in 2013 werd gehaald. Vooral iPads moeten het verduren.

De marktonderzoekers schrijven de stagnerende groei voornamelijk toe aan het feit dat mensen geen nieuwe tablets meer nodig hebben. Een tablet heeft een veel langere levensduur dan een smartphone. Bovendien zijn de onderlinge verschillen tussen tablets marginaal, en zijn ook verbeterde modellen niet zo significant anders dat een vervanging nodig is.

Eén tablet genoeg

Bovendien zouden de meeste tabletkopers genoeg hebben aan één tablet voor meerdere gezinsleden. Daardoor kopen mensen minder snel een nieuw apparaat.

Miljoenen

Vooral Apple zou de stagnatie van de tabletmarkt merken, zegt het onderzoeksbureau. Dit wordt namelijk het eerste jaar dat er minder iPads worden geleverd dan de jaren daarvoor. Apple voorspelde onlangs al dat de tabletmarkt grotendeels verzadigd was, al verkocht het bedrijf vorig jaar nog steeds 64,9 miljoen iPads. Daarnaast werden 159,5 miljoen Android-tablets verkocht en 10,9 miljoen Windows-tablets.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord