Tablets snoepen marktaandeel pc's af 2013-11-04T16:40:52

Binnenkort: supersnelle geheugenkaartjes

3G neemt vlucht in China

Tablets snoepen marktaandeel pc's af

Tablets snoepen marktaandeel pc's af

Het aantal verkochte pc's en netbooks daalt als gevolg van het succes van de tablets, zoals de Apple iPad.

Het aantal verkochte pc's en netbooks daalt als gevolg van het succes van de tablets, zoals de Apple iPad. Marktonderzoeker Gartner stelt zijn verwachtingen voor dit jaar en het komende jaar dan ook bij.

Gartner heeft de prognoses van de verkoop van pc's voor 2011 verlaagd naar 409 miljoen stuks. Dit is nog steeds een groei van 16 % ten opzichte van dit jaar, maar wel lager dan de eerder voorspelde 18% groei.  Dit jaar zal de verkoop volgens de verwachtingen van Gartner uitkomen op ruim 350 miljoen stuks, 14% hoger dan in 2009. In september voorspelde Gartner nog een groei over 2010 van 18%.

Op de langere termijn zullen de tablets in 2014 zo'n 10% van de pc-markt afsnoepen. Zeker omdat de meeste aanbieders nog met tablets moeten komen, zal de verkoop van deze apparaten volgend jaar snel flink groeien. Nu is 95% van alle verkochte tablets nog een iPad van Apple. Van de iPad zijn er aan het einde van het jaar meer dan 10 miljoen verkocht. Samsung heeft naar eigen zeggen al meer dan 600.000 stuks van de Galaxy Tab geproduceerd, die echter nog niet allemaal verkocht zijn.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord