'Telkens vaker via smartphone online shoppen' 2016-12-09T10:54:35

Vodafone en Leger des Heils bereiken daklozen via WhatsApp

Slimme gordijnrails Slide op komst

'Telkens vaker via smartphone online shoppen'

'Telkens vaker via smartphone online shoppen'

Een op de vijf Nederlanders (20 procent) heeft het afgelopen kwartaal een online aankoop gedaan via zijn smartphone. Vorig jaar was dat percentage nog 14 procent.

Met name mensen tussen de 15 en 39 jaar kiezen er regelmatig voor om online te shoppen op hun telefoon. Een op de drie heeft dat binnen deze leeftijdscategorie gedaan, de afgelopen maanden. Dat meldt marktonderzoeker GfK.

Wanneer we online kopen, besteden we ook meer dan een jaar geleden. Het afgelopen kwartaal gaven we 4,48 milard euro uit met z'n allen, 28 procent meer dan vorig jaar. Nieuwe telefoons en abonnementen zijn het meest in trek, daarna verzekeringen en speelgoed.

Sinterklaas en kerst

Al bij al hebben we voor 14 miljard euro aan online aankopen gedaan dit jaar. GfK verwacht dat we eind dit jaar al de 20 miljard gaan aantikken, wat te danken is aan Sinterklaas- en kerst-aankopen via webshops.

Eerder dit jaar bleek nog dat met name ouderen telkens vaker hun weg naar online winkels vinden. Zij kopen meestal niet via hun telefoon, maar 'gewoon' nog via hun computer. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord