'Veel Nederlanders melden cybercrime niet bij politie' 2016-12-02T14:35:30

Review: Sony Xperia XZ

Onderzoek: 99 procent van nep-opladers Apple is onveilig

'Veel Nederlanders melden cybercrime niet bij politie'

'Veel Nederlanders melden cybercrime niet bij politie'

Wie wel eens in aanraking komt met spookfacturen, nepwebwinkels en phishing-mails, doet daar meestal geen aangifte van bij de politie. Dat blijkt uit onderzoek van MarkMonitor en komt overeen met bevindingen van de Fraudehelpdesk.

Volgens MarkMonitor is krap de helft van de Nederlanders dit jaar in aanraking gekomen met cybercrime, terwijl 60 procent daarvan geen aangifte heeft gedaan. Volgens de Fraudehelpdesk (via De Telegraaf) meldt slechts 10 procent van de slachtoffers het bij de politie.

Een op de zes Nederlanders is geld kwijtgeraakt als gevolg van cybercriminaliteit, bij krap een derde betrof de schade meer dan 1000 euro. Spookfacturen hebben voor cybercriminelen de meeste kans van slagen, daarna trapt men het vaakst in wachtwoordreset-mails

Op de hoogte

Nepwebwinkels maken daarbij ook nog altijd veel slachtoffers, aldus de Fraudehelpdesk. Volgens MarkMonitor zijn de meeste mensen echter wel degelijk op de hoogte van het bestaan hiervan. Slechts 2 procent heeft nog nooit gehoord van nepwebshops.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord