VLC voor Android definitief klaar 2014-12-09T11:19:47

Review: Prestigio MultiPad Thunder 7.0i

Kennismaken met Prezi: Afbeeldingen en animaties

VLC voor Android definitief klaar

Audio- en video-app uit de bèta

VLC voor Android definitief klaar

Het heeft ruim 2 jaar geduurd, maar VLC voor Android is eindelijk (eindelijk!) uit de bèta-fase gekomen. Daarmee is VLC Player nu definitief af.

VLC is volgens veel mensen al de beste media-speler op zowat ieder platform, maar voor Android was VLC (Video LAN Client) altijd nog in de ontwikkelfase. Dat zat het al ruim 2 jaar. Versie 0.9 werkte wel, maar liep vaak niet stabiel.

Stabiel

Dat VLC uit de bèta is gehaald, betekent vooral dat de app nu veel stabieler is dan eerst. Daarnaast zijn diverse bugfixes doorgevoerd die Android Lollipop met zich meebracht.

Geen Chromecast-ondersteuning

Helaas heeft de VLC 1.0 nog steeds geen ondersteuning voor de Chromecast, hoewel die functie al in juni werd aangekondigd. Dat is jammer, want de app zou een gouden combinatie met de Chromecast zijn. VLC staat er namelijk bekend om zowat ieder audio- en videoformaat af te kunnen spelen.

Downloaden

VLC is ook op Android gratis te downloaden, net zoals op andere platformen. Het werkt op Android 2.1 en hoger, en is hier te downloaden.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord