Voor eeuwig naar YouTube kijken met Autoplay-functie

© CIDimport

Voor eeuwig naar YouTube kijken met Autoplay-functie

Geplaatst: 12 december 2014 - 13:53

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:50

Redactie ID.nl

YouTube test een nieuwe functie voor zijn videodienst, die automatisch de volgende video start na het afkijken van een filmpje: Autoplay.

Een woordvoerder van YouTube zegt tegenover Techcrunch dat een kleine groep YouTube-gebruikers van de Autoplay-knop gebruik kan maken. Het gaat dus nog om een experiment.

Autoplay is een schuifknopje, dat automatisch ingeschakeld staat. Wil je niet direct een andere video zien die YouTube voor je heeft klaargezet, dan kun je de functie handmatig uitzetten. Volgens Techcrunch moet je dat wel voor iedere video opnieuw doen.

Eerstvolgende

Laat je het aan staan, dan zie je in de 'Up Next'-sectie welke video's er aan komen. Zo kun je tot in de eeuwigheid YouTube-video's kijken zonder specifiek zelf iets uit te kiezen. Schakel je over naar een ander tabblad, dan wordt Autoplay automatisch gepauzeerd.

Momenteel is het nog zo dat je aan het einde van een video een rooster te zien krijgt met twaalf suggesties voor filmpjes die je misschien ook interessant vindt. Maar ja, daar moet je wel zelf op klikken.

Uitrol

Autoplay wordt wellicht naar de rest van de wereld uitgerold als er positief op gereageerd wordt door de proefpersonen, aldus YouTube.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten