Vrouw verkoopt nepaandelen Facebook 2013-11-04T16:13:44

Android gebruikers vaker one-night stand

VRIJDAGMIDDAG WEGGEEF-ACTIE!

Vrouw verkoopt nepaandelen Facebook

Vrouw verkoopt nepaandelen Facebook

Een Amerikaanse vrouw heeft de beursgang van Facebook gebruikt voor het verkopen van nepaandelen. Zij verdiende enkele tienduizenden dollars aan de oplichtingspraktijken. 

Een Amerikaanse vrouw heeft de beursgang van Facebook gebruikt voor het verkopen van nepaandelen. Zij verdiende enkele tienduizenden dollars aan de oplichtingspraktijken. 

De beursgang van Facebook blijkt ook voor oplichters een interessante gebeurtenis. De Amerikaanse Marianne Oleson gebruikte deze aangelegenheid om een aantal nepaandelen van de sociale media gigant te verkopen. De vrouw stelde tegenover de kopers dat haar dochter een bekende van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg was en dat zij daardoor aandelen ter waarde van 1 miljoen dollar had gekregen.

Een van de opgelichte personen is de aannemer van Oleson die in haar huis aan het werk was in de maand september. Zij betaalde de aannemer $ 13.980 dollar aan nepaandelen voor het geleverde werk. De aannemer had daarnaast nog meer interesse in aandelen en kocht voor nog eens 10.000 dollar aan nepaandelen. Hij voelde echter nattigheid nadat hij erachter kwam dat Oleson over haar naam gelogen had en hij een aantal andere opmerkelijke dingen op de documenten zag staan.

Een ander slachtoffer van Oleson is een 66-jarige slechtziende man. Ook hij had interesse in aandelen in Facebook en geloofde het verhaal van Oleson. Hij kocht voor ongeveer 43.000 dollar aan nepaandelen. De vrouw beloofde hem om de bewijzen per mail te versturen, dit gebeurde echter niet.

Marianne Oleson is gisteren aangehouden en ze wordt beschuldigd van diefstal, vervalsing en misleiding.

Via: Huffington Post


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord