'Vrouwen bewerken massaal vakantiefoto's' 2014-07-30T16:50:48

Webwinkels bezorgen ook op zondag

Rusland aast op broncode Apple-software

'Vrouwen bewerken massaal vakantiefoto's'

Om beter over te komen op social media

'Vrouwen bewerken massaal vakantiefoto's'

Acht op de tien vrouwen bewerken vakantiefoto's voordat ze deze delen op social media. Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder 1000 vrouwen. Het doel daarachter is onder meer om zo dun mogelijk te lijken.

Uit het onderzoek blijkt namelijk dat de meest gehate vakantiefoto diegene is waarbij vetrolletjes zichtbaar zijn. Ook te strakke jeans waarbij de zogenaamde 'love handles' in beeld komen, kunnen echt niet.

Foto's met onderkinnen, nat en omgekamd haar en openbaar dronkenschap komen ook niet vaak op sociale media terecht. Volgens voedingsdeskundigen van Forza Supplements komt dat doordat 'vrouwen de baas zijn over welke vakantiefoto's er worden gedeeld met familie en vrienden.'

Intimiderend

Of ze de foto's nu zelf maken of niet, dat maakt niet uit. Als ze een foto tegenkomen waarin ze te dik lijken, dan vragen ze onmiddelijk of deze verwijderd kan worden," legt het bedrijf uit aan The Daily Mail.

76 procent van de vrouwen geeft aan zich wel eens te hebben geschaamd voor foto's die anderen plaatsen, en waar ze zelf niet flatueus op staan. Een derde van de vrouwen gebruikt filters op sites als Instagram om foto's te bewerken en een kwart geeft aan wel eens geïntimideerd te zijn door filmsterren in bikini als Gwyneth Paltrow.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord