Webwinkelquiz voor veilig webshoppen 2013-11-04T16:41:48

Uitvaart online regelen

Nu ook foto's en reacties op Foursquare

Webwinkelquiz voor veilig webshoppen

Webwinkelquiz voor veilig webshoppen

Om veilig webwinkelen te bevorderen heeft de Consumentenbond een spel, een interactieve quiz, ontwikkeld.

Om veilig webwinkelen te bevorderen heeft de Consumentenbond een spel, een interactieve quiz, ontwikkeld. Dit naar aanleiding een onderzoek van de Consumentenbond.

Uit het onderzoek blijkt dat webshoppers slecht letten op kleine lettertjes voor retourneren en garantievoorwaarden, de veiligheid van betaalmogelijkheden en het privacybeleid. Van de 4000 ondervraagden koopt 90% minimaal een keer per jaar op internet.

Opvallend lage prijzen, een slechte reputatie (na googelen van de websitenaam) en geen telefoonnummer, zomaar een paar kenmerken van onbetrouwbare webwinkels. Deze winkels leveren de bestelde producten vaak niet, of leveren namaakartikelen. Bedenk altijd: als de aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, dan is hij dat vrijwel altijd ook.

Drie factoren

Behalve de betrouwbaarheid zijn er nog 2 andere factoren die bepalen hoe veilig een webwinkel is: de technische veiligheid en de veiligheid van het betaalmiddel. Als consument hebt u niet al deze factoren in de hand, maar u kunt wel opletten. De actiewebsite http://www.laatjeniethacken.nl/ geeft een lijst met tips voor veilig webwinkelen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord