Windows 10-gebruikers loggen vaker in met alternatief voor wachtwoord 2020-12-25T10:39:18

Google Maps: drukte bekijken

Chat-app Telegram krijgt betaalde functies

Windows 10-gebruikers loggen vaker in met alternatief voor wachtwoord

Windows 10-gebruikers loggen vaker in met alternatief voor wachtwoord

Windows 10-gebruikers kiezen er telkens vaker voor om op hun pc in te loggen door middel van gezichtsherkenning, hun vingerafdruk of een pincode. Het onthouden van een wachtwoord behoort daardoor tot het verleden.

Microsoft maakt op zijn security-blog bekend dat het aantal zogeheten Windows Hello-aanmeldingen het afgelopen jaar is gestegen naar krap 85 procent. In 2019 betrof het nog zo'n 70 procent van alle Windows 10-inlogpogingen.

Voor aanmelden met gezichtsherkenning is een geschikte webcam nodig met zelf ook Windows Hello aan boord. Voor inloggen met een vingerafdruk is uiteraard een vingerafdrukscanner nodig. Recente laptops zijn daar vaak mee uitgerust.

Een pincode instellen kan op iedere pc. Ben je benieuwd welke aanmeldingsopties jouw Windows 10-apparaat heeft, kijk dan bij Instellingen, Account, Aanmeldingsopties.

Weg met wachtwoorden

Traditionele wachtwoorden zijn zeker geen waterdichte inlogmethode. Ze zijn vaak eenvoudig te raden of door malafide software te kraken. Daarom wordt het gebruik van wachtwoordmanagers ook sterk aangeraden. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord