Windows 8 zonder Flash 2013-11-04T16:17:19

Serious Request live online te volgen [UPDATE]

Google zit Microsoft op de hielen

Windows 8 zonder Flash

Windows 8 zonder Flash

De dagen van Flash lijken geteld, Microsoft heeft bekendgemaakt dat Flash niet ondersteund gaat worden onder Windows 8, althans in de Metro-interface voor tablets van Windows 8. De dagen van Flash op mobiele platformen lijken dus geteld.

Eerder al werd Flash verbannen van Apple-producten, onlangs werd door Adobe zelf aangekondigd dat ze zouden stoppen met ondersteuning van de Flash-player op Android en nu geeft ook Microsoft aan dat Flash geen onderdeel zal uitmaken van de Metro interface van Windows 8 voor tablets. Het draagvlak voor Flash op mobiele platformen lijkt dus compleet verdwenen te zijn.

Flash geen meerwaarde

Volgens Dean Hachamovitch, hoofd ontwikkeling Internet Explorer, zijn de plugins dankzij de ontwikkeling van HTML5 niet meer nodig en leidt het alleen maar af, in plaats dat het de ervaring van de gebruiker met de Metro-interface verbetert.

Nog wel op desktop

Hoewel de Flash-ondersteuning voor de Metro-interface niet aanwezig zal zijn, is Flash nog wel gewoon in de Windows 8 desktop-versie te gebruiken.

[Via: BBC]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord