Zo kies je de beste externe accu (partnerbijdrage) 2014-09-19T14:04:46

Muziekdienst van YouTube gaat tientje per maand kosten

'3D-printen wordt pas over 5 jaar echt groot'

Zo kies je de beste externe accu (partnerbijdrage)

Zo kies je de beste externe accu (partnerbijdrage)

Externe accu’s zijn er in allerlei soorten en maten. Ontdek wat de mogelijkheden zijn en hoe je een exemplaar kiest dat perfect aansluit op jouw wensen.

Dit artikel wordt je aangeboden door Avanca. De redactie van Computer Idee was niet betrokken bij de totstandkoming ervan.

Wie zijn camera, tablet of smartphone intensief gebruikt, mag blij zijn als de accu het een hele dag volhoudt. Als vervolgens geen stopcontact binnen handbereik is, bijvoorbeeld tijdens een lange vlucht of weekendje kamperen, dan kunnen die mobiele apparaten niet langer worden gebruikt. Tenzij je over een externe accu beschikt. Deze prik je – net als de lader – gewoon in, waarna de accu van je mobiele apparaat opnieuw wordt opgeladen.

Externe accu’s heb je allerlei maten. Het is niet moeilijk om te berekenen welk formaat jij nodig hebt. Stel dat je een telefoon hebt met een accu van 1.250 mAh en een camera met een accu van 3.000 mAh. Samen is dat 4.250 mAh maar omdat je nooit alle energie uit een accu kunt halen en er altijd wat verlies is, deel je dit getal me, heb je accu nodig die ongeveer 25% meer capaciteit heeft. Met andere woorden, de externe accu die je zoekt moet tenminste 4.250 + 25 % = 5.300 mAh zijn.

Check van te voren of bij externe accu de juiste verloopstekkertjes zitten om al je mobiele apparaten op te kunnen laden. Bij veel accu’s zul je bijvoorbeeld standaard geen Apple lightning stekker aantreffen vanwege de hoge licentiekosten die Apple hiervoor in rekening brengt. Kies in zo’n geval een accu die over een usb-uitgang beschikt zodat je je eigen usb-lightning kabel kunt gebruiken om je iPod, iPhone of iPhone op te laden.

Check hoeveel Ampère (A) de laaduitgang van externe accu is. Veel externe accu’s beschikken over een 1A poort. Dat is genoeg voor een mobiele telefoon maar als je hierop bijvoorbeeld een iPad Air aansluit, dan duurt het opladen wel heel erg lang. Wil je meerdere apparaten tegelijkertijd kunnen opladen, dan is het noodzakelijk dat je een accu neemt die over meerdere poorten beschikt.

Wanneer je een externe accu aanschaft raden we je aan om een exemplaar te kiezen dat voorzien is van een indicator die aangeeft hoeveel energie er nog in de accu aanwezig is. Op die manier kun je een goede inschatting maken van hoe vaak je nog kunt laden en weet je ook wanneer het tijd is om de externe accu op te laden.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord