Overstappen van internetprovider wordt steeds eenvoudiger 2021-04-15T21:56:23

Excel: De functie X.ZOEKEN

Review: Doogee S58 Pro

Overstappen van internetprovider wordt steeds eenvoudiger

Overstappen van internetprovider wordt steeds eenvoudiger

Het grootste deel van de Nederlanders met een internetaansluiting blijft de provider trouw. Overstappen van aanbieder gebeurt wel, maar lang niet iedereen besluit om deze stap te nemen. Al jaren liggen de cijfers met betrekking tot overstappen rond een vijfde van alle internetgebruikers. Dat houdt in dat ongeveer tachtig procent van de internetters mogelijk meer betaalt dan nodig is. Ga je de tarieven voor internet vergelijken met elkaar, dan vind je namelijk in veel gevallen een provider met een betere aanbieding.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Overstappen.nl.

Tarieven van doorslaggevend belang

Verreweg de belangrijkste reden voor het overstappen naar een andere internetprovider is de prijs die voor het abonnement in rekening wordt gebracht. Juist daarom is het opmerkelijk dat het aantal overstappers nog altijd een minderheid van het totaal aantal internetters vormt. Andere redenen om over te stappen zijn ontevredenheid over de kwaliteit van de huidige provider of het verkrijgen van bepaalde extra’s bovenop het abonnement. Wanneer mensen negatieve ervaringen hebben met bijvoorbeeld de helpdesk van een bedrijf of ze kampen vaak met uitval van de dienstverlening, leidt dat vaak tot een versneld besluit tot overstappen.

Goedkoper door combineren

Bij het vergelijken van de tarieven is het zinvol om ook te kijken naar combinatiepakketten. Het levert meestal extra voordeel op als je internet en tv met elkaar combineert in één pakket. Maak altijd vooraf een goede inventarisatie van de internetconsumptie thuis, zodat het gekozen pakket qua snelheid goed aansluit bij de wensen. Kies liever voor een iets hogere snelheid dan voor een te krap bemeten abonnement, zodat je zorgeloos kunt internetten.

Geen gedoe

Voor veel mensen lijkt de vermeende administratieve rompslomp nog altijd een drempel te zijn om over te stappen naar een andere provider. Onterecht, want vaak hoef je er zelf vrijwel niets voor te doen. Je vult alleen de aanvraag in en de rest wordt keurig voor je geregeld. Het overstappen is bovendien vorig jaar nog eenvoudiger geworden, omdat providers sindsdien de mogelijkheid aanbieden om het e-mailadres nog een half jaar na vertrek te behouden. Je hoeft dus niet op zeer korte termijn alle relaties van het nieuwe e-mailadres op de hoogte te brengen. Nog handiger is het om een eigen internetdomein vast te leggen met bijbehorend e-mailadres. Dan ben je voor het mailverkeer niet meer afhankelijk van een provider. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gratis maildienst zoals Hotmail of Gmail om dat probleem te omzeilen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord