Review: Lenovo Explorer 2017-12-21T15:07:24

'Boete' voor illegaal downloaden: 150 euro

Koning over eigen cloud

Review: Lenovo Explorer

Virtuele ontdekkingsreis

Review: Lenovo Explorer

Met de Herfst Update is er in Windows 10 nu ook ondersteuning voor mixed reality. Om dat te kunnen gebruiken hebt u een geschikte headset nodig, zoals de Explorer-bril van Lenovo.

Deze comfortabele headset rust lekker licht op de neus, de band sluit nauw aan om het hoofd en aan de voorzijde zit een fijn kussentje voor het voorhoofd. Ook is er genoeg ruimte aan de binnenzijde om de vr-bril eventueel over uw eigen bril te dragen. Over het comfort en design is goed nagedacht: zo kunt u de voorkant van de Explorer omhoog klappen. U kunt dan wat drinken of gewoon even rondkijken in de echte wereld zonder de hele headset af te hoeven zetten. Al met al kunnen we een hele poos in virtual reality doorbrengen zonder dat de bril gaat irriteren. Wat we wel missen is een geïntegreerde koptelefoon – hopelijk hebt u er zelf nog eentje liggen.

Onder controle

De Lenovo Explorer wordt geleverd met twee bewegingsgevoelige controllers. Zo ziet u uw eigen handen terug in apps en games en kunt u virtuele menu’s bedienen. Ze doen hun werk goed, maar zijn niet zo geavanceerd als die van de Oculus Rift. De Oculus Touch kan namelijk ook individuele vingers waarnemen, dat kunnen deze controllers niet. Ze maken overigens verbinding met uw pc via bluetooth. Als uw moederbord dat niet standaard aan boord heeft, is investeren in een extra bluetooth-ontvanger (à 15 euro) noodzakelijk.

Klik en klaar

De headset heeft interne sensoren die bijhouden welke kant u opkijkt. De Rift en de HTC Vive gebruiken daarvoor externe camera’s gebruiken, waarvan het plaatsen en instellen wat omslachtig is. De Explorer daarentegen is binnen vijf minuten klaar voor gebruik. Windows 10 detecteert de headset automatisch en de verdere installatie is ook zo gepiept. Het meest heikele punt is vooralsnog het beperkte aanbod aan mixed reality-apps. Zo bestaan er al veel spellen voor de Rift en de Vive, maar die werken (nog) niet op deze headset. Daarover in een latere editie van Computer Idee meer, wanneer we breder stilstaan bij de mogelijkheden van Microsofts mixed reality-platform. De Explorer is desondanks een knap stukje hardware dat zich goed staande houdt tussen de concurrentie.

Conclusie

Comfortabele mixed reality-bril met een lage instapdrempel.

Pluspunten
Niet te zwaar, slim ontwerp, eenvoudige installatie.
Minpunten
Geen geïntegreerde koptelefoon, nog weinig interessante toepassingen.

Adviesprijs: € 499,–

Voor meer informatie: https://www3.lenovo.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.



Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord