Review: Logitech Harmony Elite 2015-12-16T09:42:02

Beethoven herdacht door Google

Netflix komt met 'universele app' voor Windows 10

Review: Logitech Harmony Elite

Slimme centrale

Review: Logitech Harmony Elite

Bij veel apparaten die u in huis aansluit, zit een afstandsbediening. Logitech heeft daar met de Harmony-lijn al langere tijd universele afstandsbedieningen voor. De Harmony Elite is de nieuwste telg en is uitgebreider dan ooit.

Met de nieuwste afstandsbediening van Logitech is het mogelijk om niet alleen uw tv, dvd/blu-ray-speler of versterker aan te sturen, ook de integratie met andere soorten producten is verder toegenomen. Er zijn nu bijvoorbeeld knoppen aangebracht op de afstandsbediening waarmee Philips Hue-verlichting en ook schakelbare stopcontacten te bedienen zijn.

Kastjes dicht

Als we het hebben over de Harmony Elite, hebben we het niet alleen over de afstandsbediening. De Hub die zorgt voor de eigenlijke aansturing van alle verschillende onderdelen, is misschien nog wel belangrijker. Dit kleine zwarte doosje kunt u uit het zicht zetten, bijvoorbeeld in uw tv-meubel. Dit is mogelijk doordat de communicatie tussen afstandsbediening en Hub plaatsvindt middels radiogolven en er dus geen last is van obstakels, zoals bij infrarood wel het geval is. De Hub kan zelf zowel infrarood als radiogolven uitsturen. Voor dat eerste zijn ook extra infraroodzenders meegeleverd, die u bekabeld op de Hub aansluit waarna u ze uit uw meubel kunt leiden en zo kunt plaatsen dat u bijvoorbeeld ook de tv kunt bedienen.

Installatie en werking

De installatie van de Harmony Elite kan volledig met de Harmony-app voor Android en iOS. Gebruikt u liever een web-interface, dan kan het ook vanaf uw pc. Wij hebben de installatie gedaan met behulp van de app. Het installeren zelf is heel erg goed geregeld, niet in het minst vanwege de zeer grote database van producten waar de Harmony uit kan putten. De app ook echt gebruiken als afstandsbediening is mogelijk, maar hij is dan vrij opdringerig aanwezig in het vergrendelscherm van de smartphone en lastig weer weg te halen. De vertragingen tussen het geven van de commando’s is nog niet optimaal geregeld, waardoor het regelmatig voorkomt dat een van de apparaten niet of niet goed is ingeschakeld. In de praktijk vinden we met name de fysieke knoppen om Philips Hue-lampen mee te bedienen een erg handige toevoeging.

Conclusie

Extreem uitgebreide universele afstandsbediening, die nog altijd niet foutloos werkt, maar wel weer verbeterd is ten opzichte van de vorige generatie.

Pluspunten:

Uitgebreide compatibiliteit, eenvoudige installatie.

Minpunten:

Niet foutloos, niet goedkoop.

Adviesprijs: € 349,–

Voor meer informatie: www.logitech.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord