Review: Philips BDM3470UP 2015-10-20T07:40:19

6 nieuwe dingen in YouTubes betaalde versie 'YouTube Red'

Video: Verbruiksgegevens en WiFi-overzicht in Windows 10

Review: Philips BDM3470UP

Heel veel beeld

Review: Philips BDM3470UP

De specificaties op de enorme doos waarin de Philips BDM3470UP wordt geleverd zijn indrukwekkend. Een 86,4 centimeter (34 inch) AH ips-paneel, een beeldverhouding van 21:9 en een resolutie van 3440 bij 1440 pixels. De nieuwe Philips Ultrawide monitor is zonder enige twijfel een nette en indrukwekkende verschijning. Met een strak ontwerp misstaat deze monitor niet op een fors bureau in een design-kantoor.

Verhouding

Goedkoop is het Philips-beeldscherm (uiteraard) niet. Monitoren met een ips-paneel zijn meestal aan de prijs, maar door de overige specificaties van dit model, zoals een quad hd-resolutie, veel aansluitingen, een perfecte afwerking en mooi ontwerp is het niet verwonderlijk dat deze monitor 899 euro moet kosten. Hoe mooi ook, het grote scherm heeft ook een nadeel: door de verhouding van 21:9 is het niet altijd even praktisch. Het maakt hem heel breed en lang niet alle applicaties maken er prettig gebruik van. Ook zal niet iedereen er aan kunnen wennen. Het geeft echter wel veel desktop-ruimte, in de breedte dan.

Uitstekende beeldkwaliteit

De monitor heeft twee usb 3.0-koppelingen en twee usb 2.0-varianten. Handig, want daardoor hoeft u zich niet meer bij de pc te melden om extra apparatuur aan te sluiten. Daarnaast zien we vga (komt niet vaak meer voor), dual link dvi (voor quad hd-ondersteuning), displaypoort en hdmi.

Over de beeldkwaliteit kunnen we kort zijn: die is uitstekend. We hebben de Philips gemeten met een Spyder4Pro en zien een kleurenreproductie die tussen sRGB en AdobeRGB in zit. Bovengemiddeld goed dus. Ook de gamma-curve is uitstekend. In een normaal verlichte ruimte maten wij een contrast van gemiddeld 500:1 bij een gekalibreerd scherm, zonder dat we de trukendoos hadden ingeschakeld. De maximale helderheid is 300 cd/m2 (candela). Dat wijkt niet veel af van de 320 die Philips communiceert. Deze monitor is dus ook prima professioneel inzetbaar.

Conclusie

Monitor met bijzondere verhouding (hoewel 21:9 niet voor iedereen even prettig werkt), erg goed beeld en uitgebreide aansluitmogelijkheden.

Pluspunten:

Mooi ontwerp, goede prestaties, veel aansluitingen.

Minpunten:

21:9-verhouding niet altijd praktisch, prijs.

Adviesprijs: € 899,–

Voor meer informatie: philips.to/1Krqy1a


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord