Review: Razer Junglecat 2019-12-27T14:44:37

Ook Spotify weert voortaan politieke advertenties

NuType F1 geeft laptops mechanische toetsen

Review: Razer Junglecat

Kat in ‘t bakkie?

Review: Razer Junglecat

Gamen op een touchscreen blijft vaak behelpen, omdat uw vingers voor het beeld zitten. Voor spellen met een langzaam tempo doorgaans niet zo’n probleem, voor titels die meer precisie vereisen wel degelijk.

Er bestaan dan ook veel bluetooth-controllers voor smartphones, met fysieke knoppen en volwaardige analoge sticks. Vaak met een houder bovenop, waar de telefoon in geklemd wordt. Razer pakt het met zijn Junglecat-controller echter anders aan.

Moet maar net passen

Het idee is dat de smartphone in het meegeleverde hoesje wordt gestoken. Aan weerszijden klikt u dan beide helften van de controller vast. Het resultaat lijkt meer dan een beetje op hoe we de Nintendo Switch-console kennen.

In de verpakking zitten hoesjes voor drie specifieke telefoons: de Razer Phone 2, Samsung Galaxy S10+ en Huawei P30 Pro. Hebt u een ander type toestel, dan is de Junglecat daarvoor niet geschikt. Tenzij u de controller los gebruikt, dan werkt-ie met iedere telefoon. U hebt dan alleen wel iets nodig om de smartphone mee overeind te houden. Voor andere smartphones zijn er al met al handigere alternatieven denkbaar.

Meer controle

Neemt niet weg dat de Junglecat wel degelijk een verschil maakt in bijvoorbeeld een spel als Fortnite. U reageert nu eenmaal veel sneller en ziet meer omdat er geen handen in de weg zitten. In combinatie met emulators voor retrogames werkt het ook uitstekend.

Eenmaal leeg, is het oplaadproces wel wat onhandig; daar zijn namelijk twee usb-c-kabels voor nodig. Eentje voor de linkerhelft van de controller en eentje voor de rechterhelft. Beide zitten er niet bij.

Conclusie

Unieke controller voor smartphones, waar niet iedereen evenveel aan heeft.

Pluspunten
Geen vingers meer in beeld, stevige constructie.
Minpunten
Voor weinig smartphones écht geschikt, opladen met twee kabels.

Adviesprijs: € 119,99

Voor meer informatie: www.razer.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord