Review: Sony Smart Bluetooth Speaker BSP60 2015-10-06T16:26:17

Virtual reality bioscoop opent in Amsterdam

Het verschil tussen de iPhone 6 en 6s

Review: Sony Smart Bluetooth Speaker BSP60

Lieftallige assistent

Review: Sony Smart Bluetooth Speaker BSP60

De zoveelste bluetooth-speaker is maar saai, moeten ze bij Sony gedacht hebben. In Japan hebben de ontwikkelaars hun fantasie de vrij loop gelaten en zijn ze uiteindelijk met de Smart Bluetooth Speaker BSP60 op de proppen gekomen.

De BSP60 is geen bijster aansprekende naam, wel een apparaatje dat stampvol mogelijkheden zit. Het heeft dan ook een vrij forse prijs: 299 euro. Om andere mogelijkheden te kunnen gebruiken buiten het gebruik als bluetooth-speaker, is overigens een speciale app vereist.

Assistent

Een van de taken van de BSP60 is die van assistent. Zeg 'OK Speaker' en het apparaat laat weten dat het luistert. Dit doet het door de 'oortjes' bovenop naar buiten te laten komen. Onder die oortjes zitten overigens de speakers, gecombineerd met leds die allerlei kleuren kunnen aannemen. Vervolgens kunt u vragen of u nog afspraken hebt, of wat voor weer het wordt bijvoorbeeld. U krijgt dan een gesproken antwoord terug. Een nadeel is wel dat deze dienst er vooralsnog niet in het Nederlands is.

Zoals het een assistent betaamt, kan de BSP60 ook als wekker fungeren. Bij dat alarm kunt u ook meteen wat informatie krijgen, zoals het weer. Het is verder ook mogelijk om deze speaker in te zetten voor een groepsgesprek. De hele tafel kan dan luisteren en meepraten, allemaal via deze speaker. Let wel, met de combinatie van een smartphone en een eenvoudige bluetooth-speaker kunt u globaal hetzelfde bereiken, door 'OK Google' te zeggen en dezelfde commando's te geven.

Dansen maar

Het meest opvallende aan de BSP60 is echter dat hij kan dansen, al is dat wellicht iets te veel van het goede voor een apparaat zoals dit. Hij heeft wieltjes aan de onderkant. Zodra u muziek afspeelt en u hebt hem zo ingesteld dat hij hierop reageert, gaat hij een beetje heen en weer rijden en rondjes draaien, terwijl zijn 'oortjes' bewegen en er een regenboog aan kleuren onder vandaan komt. De geluidskwaliteit is niet slecht, maar het is wel duidelijk dat hier niet de nadruk op heeft gelegen bij de ontwikkeling van dit product.

Conclusie

Zeer veelzijdige bluetooth-speaker die het met name moet hebben van zijn schattige uiterlijk en gedrag.

Pluspunten:

Zeer veelzijdig, grappig uiterlijk, eenvoudige bediening.

Minpunten:

Vrij duur, geluidskwaliteit kan beter.

Adviesprijs: € 299,–

Voor meer informatie: www.sonymobile.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord