Review: Teufel REAL blue 2017-12-21T15:35:39

Google Keep: notities maken

Google Keep: notities bewerken

Review: Teufel REAL blue

Aan Teufel!

Review: Teufel REAL blue

Teufel timmert al een poosje hard aan de weg met zijn draadloze koptelefoons en de Real Blue is op dit gebied de jongste telg in het assortiment.

Een headset waar het vakmanschap duidelijk in terug te zien is, of eigenlijk: te horen is. De audiokwaliteit is voor een koptelefoon in deze prijsklasse simpelweg top. De geluidsbalans is scherp afgesteld, met een lichte nadruk op lage tonen ten opzichte van de hoge. De bas wordt net wat steviger neergezet om een mooi vol geluid waar te maken, zonder dat er in doorgeslagen wordt.

Kneller

Wat betreft bouw is dit daarnaast een van de lichtste headsets die we de afgelopen tijd gedragen hebben. Het lijkt daardoor in eerste instantie alsof u de Real Blue probleemloos uren achter elkaar kunt dragen. Toch valt dat een beetje tegen door het opvallend dunne materiaal tussen de klankkast en uw oor, wat ervoor zorgt dat de headset na een poosje wat kan irriteren. Verder zijn er enkel fysieke knoppen voor het inschakelen van de headset en voor het koppelen via bluetooth.

Op uw wenken bediend

De overige bediening vindt plaats middels touch, de rechter-oorschelp is namelijk aanrakingsgevoelig. Dat werkt heel intuïtief: veeg omhoog en omlaag om het volume te regelen en heen en weer om een volgend of vorig nummer te starten. Dit gedeelte is alleen wel erg gevoelig. Het komt dikwijls voor dat we per ongeluk de muziek stoppen omdat we de headset even herpositioneren. Maar al met al zijn dit slechts kleine smetjes op een koptelefoon die verder alleszins overtuigt. Voor 60 euro meer verkoopt Teufel overigens ook een exemplaar met ruisonderdrukking.

Conclusie

Draagcomfort kan beter, maar de audiokwaliteit is top.

Pluspunten
Indrukwekkend geluid, inklapbaar met stevige opberghoes.
Minpunten
Knelt snel, touchbediening te gevoelig.

Adviesprijs: vanaf € 169,99

Voor meer informatie: https://www.teufelaudio.nl/koptelefoons/real-blue-p16584.html


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord