Elke dag een nieuwe achtergrond met Bing Wallpaper-app 2020-12-23T11:36:00

Rambox: alles-in-1 communicatieapp

Rambox: instellingen communicatieapp

Elke dag een nieuwe achtergrond met Bing Wallpaper-app

Elke dag een nieuwe achtergrond met Bing Wallpaper-app

Het instellen van een nieuwe bureaubladachtergrond in Windows 10 is zo gepiept. Ben je uitgekeken op je huidige desktopafbeelding, laat je dan eens verrassen door het aanbod van Microsofts Bing Wallpaper-app.

Zodra Bing Wallpapers eenmaal geïnstalleerd is, siert elke dag een nieuwe achtergrondafbeelding je bureaublad. Vaak betreft het foto's van indrukwekkende vergezichten of exotische dieren in hun natuurlijke habitat. Mettertijd wordt deze functie een standaard onderdeel van Windows 10. Nu betreft het nog een losse app die je zelf al dan niet installeert. Het werkt als volgt.

Surf naar de Bing Wallpaper-website en klik op Nu installeren. Download BingWallpaper.exe en voer het bestand uit. Haal de vinkjes weg bij Microsoft Bing instellen als mijn startpagina en Microsoft Bing instellen als mijn standaard zoekmachine. Leuk geprobeerd, Microsoft! Let niet op 'Nee bedankt', wat de installatieprocedure helemaal stopzet. Klik juist op Nu installeren

Sluit de installatie af met Voltooien. Bing Wallpaper nestelt zich in het systeemvak van de taakbalk, naast de klok. Klik op het Bing-icoon om extra opties boven water te halen. Met de pijltjes naast Achtergrond wijzigen wissel je handmatig tussen foto's. Wil je een bepaalde achtergrond langer houden, zet Dagelijks vernieuwen inschakelen dan uit.

Afbeeldingen bewaren

Afbeeldingen die je erg mooi vindt, kun je bewaren voor later door er een kopie van te maken. De afbeeldingen worden namelijk lokaal op je pc bewaard, weliswaar goed verstopt. Zorg er eerst voor dat verborgen mappen zichtbaar zijn. Open hiervoor de verkenner en kies Beeld, Opties, Map- en zoekopties wijzigen, Weergave, Verborgen bestanden mappen en stations weergeven.

Volg nu het pad C://Gebruikers/Gebruikersnaam/AppData/Local/Microsoft/BingWallpaperApp/WPImages. De afbeeldingen die je hier ziet, kun je nu bijvoorbeeld naar een andere map kopiëren. Houd er wel rekening mee dat de afbeeldingen niet rechtenvrij zijn. Deel ze dus niet zomaar elders online. Maar voor privégebruik heb je ze dan altijd nog achter de hand.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord