Gratis fotobeheer met Cheez 2013-11-04T17:04:05

Nokia stapt in online muziek-verkoop

Uw muziekverzameling op dvd

Gratis fotobeheer met Cheez

Gratis fotobeheer met Cheez

Wellicht mede dankzij de kazige naam werkt Cheez desgewenst geheel Nederlandstalig, dus voor hindernissen qua taal hoeft u in ieder geval niet bang te zijn. De software is eenvoudig in opzet maar krachtig genoeg om er heel veel plezier aan te beleven. Eindelijk orde in uw digitale fotochaos!

Wellicht mede dankzij de kazige naam werkt Cheez desgewenst geheel Nederlandstalig, dus voor hindernissen qua taal hoeft u in ieder geval niet bang te zijn. De software is eenvoudig in opzet maar krachtig genoeg om er heel veel plezier aan te beleven. Eindelijk orde in uw digitale fotochaos!

Stap 1

[afbeelding0]Download Cheez vanaf www.daremon. gr/cheez/Download.php. Dubbelklik op het binnengehaalde bestand en klik in de eerste stap van de installatiewizard op I agree om akkoord te gaan met de licentieovereenkomst. Voor de rest staan alle instellingen prima, wat betekent dat u alleen nog twee keer op Next en tot slot op Install hoeft te klikken. Klik aan het eind van de installatie op Close. U vindt nu een nieuwe snelkoppeling met de naam Cheez op uw Bureaublad, dubbelklik hierop om het programma te starten.

Stap 2

[afbeelding0]Om Cheez Nederlandstalig te maken klikt u in het hoofdvenster in het menu Language op Dutch. Hierna kunt u in uw moerstaal aan de slag met de software. Behalve de twee voorbeeldfoto’s zijn er nog geen andere foto’s in de database van Cheez aanwezig. Een fotobeheerprogramma is namelijk eigenlijk niets anders dan een database, waarbij u foto’s indeelt in categorieën en voorziet van zoektermen. Om uw eigen foto’s aan de database toe te voegen klikt u eerst op de knop Meerdere importeren (1). Blader vervolgens naar een map waarin wat foto’s van u staan, selecteer deze map en klik op OK (2).

Stap 3

[afbeelding0]Het importeren van de foto’s kan al naar gelang de hoeveelheid even duren. Na importeren is het categoriseren van de foto’s de volgende stap. Standaard zijn drie categorieën voorhanden: Vacation, Friends en Family. Wilt u andere categorieën toevoegen of de bestaande verwijderen, dan kan dat. Selecteer eerst een foto (meer mag ook) en klik er dan met uw rechtermuisknop op. In het submenu selecteert u dan onder Voeg zoekterm toe de optie Onderhoud zoektermen. Om Vacation naar Vakantie om te zetten selecteert u in het inmiddels verschenen dialoogvenster de zoekterm Vacation. Tik dan in het veld achter Zoekterm het woord Vakantie en klik op Vervang. Op deze manier kunt u alle bestaande termen wijzigen en nieuwe categorieën toevoegen. Klaar? Klik dan op OK.

Stap 4

[afbeelding0]Klik wederom met uw rechtermuisknop op een (of meer) geselecteerde foto’s en kies onder Voeg zoekterm toe een categorie waar uw foto in thuishoort, bijvoorbeeld Vakantie. In de velden onderaan het foto-overzicht kunt u een meer specifieke omschrijving van de foto invoeren. Zo kunt u elke foto apart of een groep foto’s (meer foto’s tegelijk selecteren doet u door tijdens het klikken de Ctrl-toets ingedrukt te houden) van commentaar en/of sleutelwoorden voorzien.

Stap 5

[afbeelding0]Het doorzoeken van de fotodatabase gaat heel snel. Klik op de knop Zoek (1), typ de gewenste zoekterm bij (2) en klik tot slot op Zoek (3). Als één of meer van de foto’s voldoet aan de omschrijving, verschijnt (verschijnen) deze in een resultatenlijst. Om een foto in die lijst te bekijken selecteert u een van de gevonden plaatjes en klikt u vervolgens op de knop Bekijk.Cheez kan nog veel meer dan alleen het ordenen van uw foto’s. Zo kunt u bijvoorbeeld foto’s scannen of importeren vanuit uw digitale camera of een diashow laten presenteren. Speel gerust eens met alle opties die in principe voor zich spreken!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord