Hoe stel je Chrome of Firefox als nieuwe standaard browser in voor Windows 10 2015-07-31T10:45:39

Hoe ga je terug naar Windows 7 of 8 na installatie Windows 10

Mozilla: 'Standaard browser instellen in Windows 10 te lastig'

Hoe stel je Chrome of Firefox als nieuwe standaard browser in voor Windows 10

Hoe stel je Chrome of Firefox als nieuwe standaard browser in voor Windows 10

Edge is de opvolger van Internet Explorer en ook de standaard browser van Windows 10. Wil je dat niet en heb je bijvoorbeeld liever Chrome of Firefox als je standaard browser? Onderneem dan de volgende stappen.

Installeer eerst Chrome en/of Firefox en ga vervolgens naar Instellingen, een optie die je in het startmenu vindt. Kies daar voor Systeem.

In het volgende scherm kies je bijna onderaan voor Standaard-apps. Bij de onderste optie zie je Webbrowser staan. Klik op Microsoft Edge om een dropdownmenu te openen. Hier kies je nu je favoriete browser.

Je hoeft verder niet op 'accepteren' of 'okay' te klikken, de verandering wordt direct doorgevoerd.

Zowel Chrome als Firefox vragen je bij de eerste keer opstarten of ze je standaard browser mogen worden. Houd er rekening mee dat wanneer je hiervoor kiest, Microsoft je alsnog doorstuurt naar het Standaard-apps scherm.

Je moet de browser hier dan alsnog handmatig als standaard instellen, zoals beschreven in bovenstaande stappen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord