Kijk het Amerikaanse Netflix-aanbod op je smartphone of tablet 2014-12-04T16:22:02

Simyo past sim-only-abonnementen aan

Keuzestress met de AnyAngle-case van Logitech

Kijk het Amerikaanse Netflix-aanbod op je smartphone of tablet

Gratis op Android

Kijk het Amerikaanse Netflix-aanbod op je smartphone of tablet

Netflix is één van onze favoriete diensten, en eentje waar we graag voor betalen. Maar het filmaanbod valt in Nederland soms een beetje tegen. Het Amerikaanse aanbod is veel uitgebreider, en met een VPN is dat makkelijk te bekijken. Je kunt zo'n VPN ook op je tablet of telefoon bekijken. We laten je in dit artikel zien hoe je het Amerikaanse Netflix-aanbod kijkt op je smartphone

Met behulp van een VPN (Virtueel Particulier Netwerk), Hola in dit geval, laat je de Netflix-app geloven dat je op dat moment in een ander land zit. Het aanbod van bijvoorbeeld de Engelse en de Amerikaanse Netflix is een maatje groter dan dat van de Nederlandse Netflix, en met Hola kun je toegang krijgen tot deze content. Deze workshop is gebaseerd op een Android-tablet. Voor iOS is Hola ook beschikbaar, maar deze is niet gratis. De Android-versie die in deze workshop gebruikt is, is wel helemaal gratis.

Je kunt ook je eigen VPN gebruiken, als je die hebt. Onze vrienden van PCMweb vonden dit de beste VPN-diensten.

Netflix installeren

Het mag voor zich spreken, maar toch nog even voor de goede orde: je moet eerst de Netflix-app installeren op je tablet. Deze is te vinden in de Play Store. Wanneer je deze geïnstalleerd hebt, log je in met je eigen account. Je krijgt vervolgens een overzicht van de ‘Netflix-videotheek’. Zoals je in de onderste screenshot kunt zien is dit het Nederlandse Netflix-aanbod (screenshot 3).

 

 
 

Hola downloaden

Voor het installeren van Hola keren we terug naar de Play Store. Let er op dat je kiest voor ‘Hola gratis VPN’ en niet voor één van de vele Spaanse taalprogramma’s.

 

Hola werkend maken

Wanneer de app geïnstalleerd is, zoek je deze op in je tablet en open je het programma. Zoals je kunt zien krijg je een overzicht van populaire apps in Nederland waarmee Hola gebruikt kan worden. Netflix staat hier tussen, maar is ook te vinden onder Mijn apps.
Je drukt vervolgens op Netflix. Dat zal nu, met behulp van de Hola-client, het aanbod veranderen naar het aanbod van een ander land. Zoals je op onderste screenshot kunt zien is dat in mijn geval het Amerikaanse aanbod. Je kunt hierop klikken en het land selecteren naar wens. 

Waarschuwing

Hoewel het gebruiken van een VPN niet als illegaal wordt beschouwd, staat er in de gebruiksvoorwaarden van Netflix wel het volgende:
"Je kunt een film of serie alleen via de Netflix service bekijken in het land waar je je account hebt geopend, en op geografische locaties waar wij onze service bieden en de film of serie in licentie hebben verstrekt."
Het gebruik van Hola zou dus in strijd kunnen zijn met de gebruiksvoorwaarden, maar Netflix lijkt vooralsnog niet de middelen te hebben of de noodzaak te zien om zich actief te verzetten tegen VPN's. Gebruik Hola dus op eigen risico.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord